ilmastointihuolto ja korjaus

Ilmastointi

Ilmastointi

Ilmastointi ei puhalla kylmää? Ilmastointi ei puhalla ollenkaan? Ilmastoinnin säätö ei toimi? Tervetuloa ÄSSÄn hoidettavaksi!

 

 

 

ilmastointi

 

Ilmastointilaite on monimutkainen järjestelmä joka koostuu useista antureista, ohjausyksiköstä, lauhduttimesta, kuivaimesta, putkista, letkuista, kennosta ja läpistä jotka ohjaavat ilman kulkua järjestelmässä. Yleisimpiä vikoja ovat kylmäaineen vajaus ja sähköiset viat. Jos kylmäntuotto loppuu hitaasti hiipuen, saattaa pelkkä ilmastoinnin täyttöhuolto auttaa.

Jos taas kylmäntulo loppu nopeasti tai yhtäkkiä, on todennäköistä että järjestelmässä on vuoto tai jokin muu vika. Pelkkä järjestelmän täyttö ei välttämättä auta lainkaan. Automaattinen ilmastointilaitteen huoltolaite tekee kyllä jonkinlaisen tiiviystarkistuksen mutta siihen ei välttämättä voi luottaa. Esimerkkinä auto jonka järjestelmä oli täysin tyhjä ja automaattisen huoltolaitteen mukaan järjestelmässä ei ollut vuotoja. Kuitenkin vuoto oli niin suuri että vuorokauden aikana koko järjestelmä tyhjentyi itsestään. Tästä syystä ÄSSÄ suorittaa AINA erillisellä laitteistolla tapahtuvan järjestelmän painetestauksen jos kylmäainetta ei ole lainkaan jäljellä. Tällä saadaan varmasti selville onko järjestelmä tiivis. Näin säästetään asiakkaan rahoja ja luontoa kun vuotavia järjestelmiä ei täytetä turhaan vaan ensin etsitään vuoto ja korjataan se.

Kun ilmastointijärjestelmässä on ollut vuoto, kannattaa aina vuodon korjaamisen lisäksi vaihtaa myös kuivain, sillä se on todennäköisesti pilalla, varsinkin jos vuoto on ollut jo pidemmän aikaa. Eräässä tapauksessa järjestelmä oli tiivis ja ainetta oli järjestelmässä riittävästi mutta ilmastointi ei suostunut puhaltamaan lainkaan kylmää. Viaksi selvisi aikansa elänyt kuivain jonka vaihdon jälkeen ilmastointi alkoi toimia normaalisti.

ÄSSÄ suorittaa ilmastoinnin:

  • painetestaukset
  • vikadiagnosoinnit
  • täyttöhuollot
  • kuivaimen vaihdot
  • ja kaikkien muidenkin ilmastoinnin komponenttien huollot ja vaihdot

Ilmastoinnin täyttöhuollon hinta 59 € ( + 15€/100gr R134a kaasu )