Lämmitys ja ilmastointi

ÄssÄ tutkii, diagnosoi, huoltaa ja korjaa polttoainelämmittimet ja ilmastoinnit. Niin jälkiasennetut kuin auton alkuperäisetkin.

 

Webastohuolto ja Eberspächerhuolto kajaanissa

Webasto ja Eberspächer

Webasto savuttaa? Webasto ei käynnisty? Webaston ajastin ei toimi? Harmillinen tilanne talvipakkasella mutta ÄssÄstä saat avun näihinkin ongelmiin.

Polttoainekäyttöinen lämmitin voi olla jälkiasennettu tai auton alkuperäinen tehdasvaruste. Toimintahäiriöiden sattuessa asiantunteva huolto ratkaisee ongelmat oli kyse kummasta tahansa. Lämmittimen vika voi olla eletroninen vika tai fyysisesti viallisen komponentin aiheuttama tai monien pienten ongelmien summa. ÄssÄllä on tarvittavat laitteet vian diagnosointiin ja ammattitaito huoltojen, korjausten ja asennusten suorittamiseen.

ÄssÄ suorittaa Webaston ja Eberin:

  • vianetsinnät
  • huollot
  • korjaukset
  • kokonaan uusien laitteiden asennukset

 

ilmastointi

Ilmastointi

Ilmastointi ei puhalla kylmää? Ilmastointi ei puhalla ollenkaan? Ilmastoinnin säätö ei toimi? Tervetuloa ÄssÄn hoidettavaksi!

Ilmastointilaite on monimutkainen järjestelmä joka koostuu useista antureista, ohjausyksiköstä, lauhduttimesta, kuivaimesta, putkista, letkuista, kennosta ja läpistä jotka ohjaavat ilman kulkua järjestelmässä. Yleisimpiä vikoja ovat kylmäaineen vajaus ja sähköiset viat. Jos kylmäntuotto loppuu hitaasti hiipuen, saattaa pelkkä ilmastoinnin täyttöhuolto auttaa.

Jos taas kylmäntulo loppu nopeasti tai yhtäkkiä, on todennäköistä että järjestelmässä on vuoto tai jokin muu vika. Pelkkä järjestelmän täyttö ei välttämättä auta lainkaan. Automaattinen ilmastointilaitteen huoltolaite tekee kyllä jonkinlaisen tiiviystarkistuksen mutta siihen ei välttämättä voi luottaa. Esimerkkinä auto jonka järjestelmä oli täysin tyhjä ja automaattisen huoltolaitteen mukaan järjestelmässä ei ollut vuotoja. Kuitenkin vuoto oli niin suuri että vuorokauden aikana koko järjestelmä tyhjentyi itsestään. Tästä syystä ÄssÄ suorittaa AINA erillisellä laitteistolla tapahtuvan järjestelmän painetestauksen jos kylmäainetta ei ole lainkaan jäljellä. Tällä saadaan varmasti selville onko järjestelmä tiivis. Näin säästetään asiakkaan rahoja ja luontoa kun vuotavia järjestelmiä ei täytetä turhaan vaan ensin etsitään vuoto ja korjataan se.

Kun ilmastointijärjestelmässä on ollut vuoto, kannattaa aina vuodon korjaamisen lisäksi vaihtaa myös kuivain, sillä se on todennäköisesti pilalla, varsinkin jos vuoto on ollut jo pidemmän aikaa. Eräässä tapauksessa järjestelmä oli tiivis ja ainetta oli järjestelmässä riittävästi mutta ilmastointi ei suostunut puhaltamaan lainkaan kylmää. Viaksi selvisi aikansa elänyt kuivain jonka vaihdon jälkeen ilmastointi alkoi toimia normaalisti.

ÄssÄ suorittaa ilmastoinnin:

  • painetestaukset
  • vikadiagnosoinnit
  • täyttöhuollot
  • kuivaimen vaihdot
  • ja kaikkien muidenkin ilmastoinnin komponenttien huollot ja vaihdot